SKF lanceert nieuwe online catalogus voor lagerkeuze

Het streefdoel van de auteurs was om van deze nieuwe Rolling Bearings Catalogue een onmisbare technische referentie te maken voor gebruikers van wentellagers.

Gebruikers vinden er de juiste lagers en configuraties voor hun toepassingen in terug en een gedetailleerde beschrijving van de juiste montageprocedures voor een langdurig en probleemloos gebruik. 

De Engineering Section werd volledig herschreven en omvat nu een stapsgewijze lagerselectiegids, waarmee klanten veel gemakkelijker de juiste lageropstelling kunnen kiezen voor hun specifieke machine of project. Deze innovatieve nieuwe tool plukt de vruchten van hun uitgebreide ervaring in het ontwerp, de montage en het onderhoud van wentellagers in bedrijf en is ook beschikbaar als online technisch hulpmiddel voor OEM’s, erkende SKF distributeurs en andere eindgebruikers. Het bevat ook een functie voor thermische analyse, die kan worden gebruikt om de invloed van wrijvingsverliezen op de speling te benadrukken.

De online inhoud van de catalogus wordt regelmatig bijgewerkt en is opvraagbaar in verschillende talen waaronder Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Pools, Portugees, Russisch, Tsjechisch en Vereenvoudigd Chinees.

De nieuwe catalogus zal in gedrukte vorm in het Engels beschikbaar zijn in de lente van 2018.